Blogg

Kunders recensioner på Google säger 4.9/5

Levido Flyttstäd


Kom in och läs vår blogg om allt inom städning. Vi försöker updatera denna sida dagligen. Mycket välkommen till oss!

RSS

Flyttstädning pris Solna

7 Jul 2024

Prisvärd Flyttstädning i Solna: upptäck fördelarna med Levido Flytt & Städ

Letar du efter prisvärd och pålitlig flyttstädning i Solna? Då behöver du inte leta längre! Hos Levido Flytt & Städ erbjuder vi högkvalitativa städtjänster till fasta och konkurrenskraftiga priser. Vi förstår vikten av att din flyttstädning utförs till din fulla tillfredsställelse, och det är därför vi strävar efter att erbjuda enastående service som möter dina behov och överträffar dina förväntningar.

Flyttstädning pris Solna

Professionell Flyttstädning till Rimliga Priser i Solna

När det gäller flyttstädning är priset ofta en avgörande faktor. Hos Levido Flytt & Städ kan du vara säker på att du får valuta för pengarna. Vi erbjuder fasta priser på flyttstädning i Solna, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för dolda kostnader eller överraskningar. Dessutom inkluderar vår tjänst fönsterputs, vilket ger dig en komplett och genomgående städning för din bostad.

Fördelar med Att Anlita Levido Flytt & Städ

Vad gör oss till det bästa valet för din flyttstädning i Solna? Här är några av fördelarna med att välja oss:

14 Dagars Garanti: Vi ger dig inte bara en standardgaranti utan hela 14 dagars garanti på vår flyttstädning. Det betyder att om du inte är helt nöjd med resultatet, kommer vi tillbaka och åtgärdar det utan extra kostnad.

Rutavdrag och Skatteverksansökan: För att göra din flyttstädning ännu mer ekonomiskt fördelaktig ger vi dig 50% rutavdrag direkt på fakturan och tar hand om ansökan hos Skatteverket åt dig.

Specialiserade på Flyttstädning: Vi är experter inom flyttstädning och fokuserar uteslutande på denna tjänst. Med vår erfarenhet och expertis kan du lita på att din bostad kommer att städas till perfektion.

Följer Mäklarsamfundets Riktlinjer: Vi följer noggrant mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning, vilket garanterar att din städning utförs enligt de högsta standarderna och kraven.

Pressade Priser och Rabatter: Våra priser är pressade och fasta, och för att ytterligare underlätta för dig erbjuder vi upp till 10% rabatt på våra tjänster.

Kostnadsfri Avbokning och Inga Extra Avgifter: Vi erbjuder kostnadsfri avbokning upp till 3 dagar innan din bokade städning. Dessutom tar vi inte extra betalt för städning på helgdagar, vilket ger dig flexibilitet och möjlighet att planera din flytt utan oro för extra kostnader.

F-skatt och Försäkringar: Vi är ett seriöst företag registrerat hos Bolagsverket med F-skatt, och självklart är vi fullt försäkrade för att ge dig trygghet och säkerhet.

Upptäck våra förmånliga Priser för Flyttstädning - Ett Fantastiskt Erbjudande!

Storlek Pris
0-49m² 1599:- Efter RUT
50-59m² 1799:- Efter RUT
60-69m² 1999:- Efter RUT
70-79m² 2299:- Efter RUT
80-89m² 2599:- Efter RUT
90-99m² 2899:- Efter RUT
100-109m² 3199:- Efter RUT
110-119m² 3499:- Efter RUT
120-129m² 3799:- Efter RUT
130-139m² 4099:- Efter RUT
140-149m² 4399:- Efter RUT
150-159m² 4699:- Efter RUT
160-169m² 4999:- Efter RUT
170-179m² 5299:- Efter RUT
180-189m² 5599:- Efter RUT
190m² & uppåt 5699:- +20:-/m² Efter RUT

Kostnad på 99 Kr för Resa/Städmaterial tillkommer på fakturan

TILLÄGGSTJÄNSTER
Vattenlås 199:- Efter RUT
Avfrostning frys 199:- Efter RUT
Vanlig balkong 249:- Efter RUT
Inglasad balkong 299:- Efter RUT
Vind/Källare 349:- Efter RUT
Möbelavtorkning 399:- Efter RUT

 

BOKA Flyttstädning

Anlita Levido Flytt & Städ för din nästa Flyttstädning i Solna

Slut på besväret med att hitta pålitlig och prisvärd flyttstädning i Solna. Kontakta Levido Flytt & Städ idag och låt oss göra din flyttbekymmerfri och ge dig en ren och fräsch bostad att lämna bakom dig. Vi är här för att göra din flyttstädning enkel och bekymmersfri! ✅

Hemstädning en gång i månaden

23 Jun 2024

Professionell hemstädning en gång i månaden: Låt oss ta hand om ditt hem!

Att hålla ett rent och välskött hem är avgörande för trivseln och hälsan för dig och din familj. Men vi förstår att livet kan vara hektiskt och att tiden ibland inte räcker till för att hålla hemmet skinande rent. Därför erbjuder vi professionell hemstädning en gång i månaden för att underlätta för dig och låta dig njuta av ett fräscht hem utan stress.

Hemstädning en gång i månaden

Varför välja hemstädning en gång i månaden?

 1. Kvalitet och kontinuitet: Genom att anlita oss för hemstädning en gång i månaden kan du vara säker på att ditt hem får den kvalitetsvård det förtjänar regelbundet. Med vår kontinuerliga service behöver du aldrig oroa dig för att ditt hem ska förfalla till oordning och smuts.

 2. Tidsbesparing: Istället för att ägna timmar åt att städa varje vecka kan du använda din tid till annat som är viktigt för dig. Vi tar hand om städningen så att du kan fokusera på att leva ditt liv och göra det du älskar, utan att behöva bekymra dig för städningen.

 3. Hälsosamma levnadsvillkor: En ren och välskött miljö är avgörande för hälsan för dig och din familj. Genom att regelbundet städa ditt hem minskar du risken för allergier, sjukdomar och ohyra. Vårt team av professionella städare ser till att ditt hem är en fristad för hälsa och välbefinnande.

Våra professionella städare gör skillnad

När du väljer att anlita oss för hemstädning en gång i månaden kan du lita på att du får en service av högsta kvalitet. Våra erfarna städare är noggrant utvalda och välutbildade för att kunna leverera enastående resultat varje gång. Vi använder miljövänliga städprodukter och effektiva metoder för att säkerställa att ditt hem blir rent och fräscht utan att kompromissa med hälsan för dig och din familj.

Kontakta oss idag för professionell hemstädning en gång i månaden!

Låt oss ta hand om städningen så att du kan njuta av ett rent och välskött hem utan stress och bekymmer. Kontakta oss idag för att få mer information om våra tjänster och hur vi kan skräddarsy en städplan som passar just dina behov och önskemål. Med vår professionella hemstädning en gång i månaden kan du få tid över till att leva ditt liv fullt ut, medan vi tar hand om det tråkiga jobbet med att hålla ditt hem rent och snyggt.


(Lämna tom)

Får man göra avdrag för flyttstädning

14 Jun 2024

Får man göra avdrag för flyttstädning? Allt du behöver veta

Att flytta är ofta både spännande och stressande på samma gång. Bland allt packande, organisering och planering finns det en viktig sak som ibland glöms bort: flyttstädningen. Många undrar om det är möjligt att göra avdrag för flyttstädning på sin deklaration. Svaret på den frågan är inte helt enkelt, men låt oss ta en närmare titt på vad som gäller.

Får man göra avdrag för flyttstädning

Först och främst är det viktigt att förstå att skatteregler kan variera från land till land och att det också kan finnas lokala bestämmelser att ta hänsyn till. I Sverige, till exempel, kan man göra avdrag för flyttstädning under vissa förutsättningar.

Enligt Skatteverket kan privatpersoner göra avdrag för hushållsnära tjänster som utförs i hemmet. Detta inkluderar bland annat städning, barnpassning och trädgårdsarbete. Men för att kunna göra avdraget måste tjänsten vara utförd av ett företag som är godkänt för rutavdrag, och det måste betalas via faktura eller banköverföring.

Så, tillbaka till frågan: får man göra avdrag för flyttstädning? Ja, om flyttstädningen uppfyller kraven för rutavdrag. Det betyder att företaget som utför städningen måste vara godkänt för rutavdrag och att du betalar för tjänsten på rätt sätt.

Men det finns också vissa undantag och begränsningar att vara medveten om. Till exempel kan du inte göra avdrag för arbete som du utför själv, eller för materialkostnader. Dessutom måste du ha betalat tillräckligt med skatt för att kunna dra av kostnaderna.

För att vara säker på att du uppfyller alla krav och att du inte missar några detaljer är det alltid bäst att rådgöra med en skatteexpert eller kontakta Skatteverket för mer information.

Sammanfattningsvis är det möjligt att göra avdrag för flyttstädning, men det finns vissa villkor som måste uppfyllas. Genom att anlita ett företag godkänt för rutavdrag och betala på rätt sätt kan du dra nytta av denna möjlighet. Glöm inte att ta reda på vilka regler som gäller i din specifika situation och att följa dem noggrant för att undvika eventuella problem med din deklaration.

Kontakta oss via formulär nedan:


Rutavdrag städning

23 May 2024

Förenkla ditt liv med Rutavdrag för Städning: en guide för hushållsekonomi

Är du trött på att jonglera mellan arbete, familj och hushållssysslor? Kanske känner du att det aldrig finns tillräckligt med tid för att hålla ditt hem rent och organiserat. Oroa dig inte, för det finns en lösning som kan avlasta dig och samtidigt göra det ekonomiskt fördelaktigt: Rutavdrag för städning.

Rutavdrag städning

 

Rutavdrag för städning är ett fantastiskt verktyg som många inte utnyttjar fullt ut. Det är en förmån som erbjuder ekonomisk kompensation för hushållsnära tjänster, inklusive städning. Genom att använda detta avdrag kan du inte bara frigöra tid, utan också minska dina hushållskostnader.

Så hur fungerar det? För det första är det viktigt att veta att Rutavdrag för städning är tillgängligt för alla som är över 18 år och betalar skatt i Sverige. För det andra täcker det olika typer av hushållsnära tjänster, inklusive städning, tvättning, och trädgårdsarbete. Slutligen kan du dra av upp till 50% av arbetskostnaden från din skatt, med ett maxbelopp på 75 000 kr per person och år.

För att dra nytta av Rutavdrag för städning måste du först anlita en registrerad städfirma eller privatperson. Det är viktigt att dubbelkolla att den valda tjänsteleverantören är godkänd för att utföra arbetet och att du får en faktura som styrker dina kostnader. Därefter fyller du i din deklaration och anger de belopp du vill dra av.

Det finns flera fördelar med att använda Rutavdrag för städning. För det första kan det spara dig mycket tid och energi som du istället kan fokusera på arbete, familj eller hobbyn. För det andra kan det göra det ekonomiskt överkomligt att anlita professionell hjälp för att hålla ditt hem rent och fräscht. Slutligen kan det bidra till att skapa jobb och stödja småföretag inom städbranschen.

Rutavdrag för städning en ovärderlig resurs för att förenkla ditt liv och förbättra din hushållsekonomi. Genom att utnyttja detta avdrag kan du få mer tid och pengar över till det som verkligen betyder mest för dig. Så nästa gång du känner dig överväldigad av hushållssysslor, tänk på Rutavdrag för städning och låt det underlätta din vardag.

Vad ingår inte i flyttstädning

22 May 2024

Vad ingår inte i flyttstädning?

När det är dags att flytta kan flyttstädning vara en av de mest tidskrävande och stressiga uppgifterna. Men vad ingår egentligen inte i flyttstädning? För att du ska kunna planera din flytt på bästa sätt, och veta vad du kan förvänta dig av en professionell flyttstädning, är det viktigt att ha koll på vad som inte inkluderas.

Vad ingår inte i flyttstädning

Vad ingår inte i flyttstädning: Specialstädning

Vid en vanlig flyttstädning är det mycket som omfattas, men det finns vissa tjänster som ofta inte ingår och som kräver separat överenskommelse. Några av dessa är:

Sanering: Sanering av utrymmen som har utsatts för mögel, rökskador eller andra liknande problem ingår inte i standard flyttstädning. Detta kräver specialkunskaper och utrustning.

Grovrengöring av trädgård och garage: Städning av utomhusområden som trädgårdar och garage omfattas inte av en vanlig flyttstädning. Dessa områden kan kräva grovrengöring och ibland också reparationer.

Rengöring av avloppssystem: Städning av avloppsrör och system ingår inte i flyttstädning. Detta kan behöva göras av en specialist.

Hos oss på Levido Flytt & Städ fokuserar vi på att erbjuda en komplett och noggrann flyttstädning, men vi informerar alltid våra kunder om vad som ingår och vad som inte ingår i våra tjänster. För detaljer om våra tjänster och för att se vad som ingår kan du läsa vår checklista här.

Vad ingår inte i flyttstädning: Vissa typer av möbler och utrustning

Vid en flyttstädning är det också viktigt att tänka på att vissa möbler och utrustning inte omfattas av städningen. Exempel på detta inkluderar:

Tunga möbler: Städning under eller bakom tunga möbler som pianon, stora skåp eller bokhyllor är ofta inte inkluderat. Det kräver ofta att dessa möbler flyttas på egen hand innan städningen kan genomföras.

Teknisk utrustning: Rengöring av teknisk utrustning som datorer, skrivare och annan elektronik ingår vanligtvis inte. Dessa föremål behöver specialhantering för att undvika skador.

Vi på Levido Flytt & Städ har lång erfarenhet och vet vad som krävs för att en flyttstädning ska bli godkänd enligt de riktlinjer som finns. Våra tjänster är utformade för att täcka alla vanliga behov, men vi ser också till att tydligt kommunicera vad som inte ingår så att du som kund inte får några oväntade överraskningar.

Vad ingår inte i flyttstädning: Skador och reparationer

En annan viktig aspekt att ha i åtanke är att flyttstädning inte omfattar reparationer eller åtgärder av skador. Här är några exempel:

Väggreparationer: Om det finns hål i väggarna efter spikar eller skruvar, ingår inte reparation av dessa hål i flyttstädningen. Det är något som du själv behöver ta hand om innan städningen utförs.

Byggstädning: Om du har haft en renovering i hemmet, ingår inte byggstädning i en vanlig flyttstädning. Byggstädning kräver särskild utrustning och metoder för att få bort byggdamm och byggrester.

Fönsterreparationer: Medan fönsterputsning ingår när du bokar med oss, omfattar inte vår flyttstädning reparation av fönster eller fönsterramar.

Hos Levido Flytt & Städ är vi specialiserade på flyttstädning och följer mäklarsamfundets riktlinjer för att säkerställa att städningen godkänns av den nya inflyttade. Vi erbjuder 14 dagars garanti som täcker den nyinflyttade, vilket ger dig trygghet och säkerhet.

Varför välja Levido Flytt & Städ?

När du väljer Levido Flytt & Städ får du inte bara en noggrann och professionell flyttstädning, utan också flera andra fördelar:

50% rutavdrag direkt på fakturan: Vi sköter ansökan hos Skatteverket så att du slipper tänka på det.

Pressade och fasta priser: Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och upp till 10% rabatt.

Kostnadsfri avbokning: Du kan avboka kostnadsfritt upp till 3 dagar innan bokat datum.

Ingen extra kostnad för helgdagar: Vi tar inte ut extra avgifter för städning på helgdagar.

F-skatt och försäkringar: Självklart har vi både F-skatt och försäkringar för din trygghet.

Så när du funderar på vad som ingår och vad som inte ingår i flyttstädning, välj Levido Flytt & Städ för en trygg och säker tjänst. Kontakta oss idag för att boka din flyttstädning och upplev skillnaden med en professionell och pålitlig leverantör!

Flyttstädning villa pris

22 May 2024

Flyttstädning Villa Pris: Hitta det bästa erbjudandet hos Levido Flytt & Städ

Att flytta från en villa kan vara en stressig och tidskrävande uppgift. En av de viktigaste delarna av flytten är flyttstädningen, och det är där vi på Levido Flytt & Städ kommer in. Vi erbjuder professionella och pålitliga tjänster inom flyttstädning till fasta priser, och vi har många års erfarenhet i branschen. När du söker efter "flyttstädning villa pris" kan du vara säker på att du får den bästa servicen och de mest konkurrenskraftiga priserna hos oss.

Flyttstädning villa pris

Varför välja Levido Flytt & Städ för Flyttstädning Villa pris?

Att välja rätt företag för din flyttstädning kan göra en stor skillnad både för din plånbok och för att säkerställa att allt går smidigt på flyttdagen. Här är några av de främsta anledningarna till att anlita Levido Flytt & Städ:

Fasta priser och 14 dagars garanti: Vi erbjuder fasta priser på våra flyttstädningstjänster, så du behöver inte oroa dig för några oväntade kostnader. Dessutom ger vi dig hela 14 dagars garanti som även täcker den nyinflyttade.

50% RUT-avdrag direkt på fakturan: Vi sköter ansökan hos Skatteverket, vilket betyder att du får 50% avdrag på arbetskostnaden direkt på fakturan. Detta gör våra tjänster ännu mer prisvärda.

Specialiserade på flyttstädning: Vår personal har många års erfarenhet och är specialiserade på flyttstädning. Vi följer alltid Mäklarsamfundets riktlinjer för att säkerställa att allt är perfekt när du lämnar din villa.

Pressade, fasta priser och upp till 10% rabatt: Våra priser är inte bara fasta, utan vi erbjuder även upp till 10% rabatt, vilket gör oss till ett av de mest kostnadseffektiva alternativen på marknaden.

Fördelar med Flyttstädning villa pris från Levido Flytt & Städ

När du anlitar Levido Flytt & Städ får du mer än bara en städning – du får en rad fördelar som gör flyttprocessen mycket enklare och mindre stressig. Här är några av de främsta fördelarna:

Kostnadsfri avbokning upp till 3 dagar innan: Om dina planer ändras kan du avboka vår tjänst kostnadsfritt upp till 3 dagar innan den planerade städningen. Detta ger dig flexibilitet och trygghet.

Ingen extra kostnad för helgdagar: Vi tar inget extra betalt för att arbeta på helgdagar, vilket gör det lättare för dig att planera din flyttstädning när det passar dig bäst.

Fönsterputs ingår: När du bokar flyttstädning med oss ingår alltid fönsterputsning, vilket sparar dig tid och pengar på att anlita ytterligare tjänster.

Registrerat företag med F-skatt och försäkringar: Levido Flytt & Städ är ett seriöst företag som är registrerat hos Bolagsverket och har F-skatt. Vi är också fullt försäkrade, vilket ger dig extra trygghet.

Upptäck våra förmånliga Priser för Flyttstädning - Ett Fantastiskt Erbjudande!

Storlek Pris
0-49m² 1599:- Efter RUT
50-59m² 1799:- Efter RUT
60-69m² 1999:- Efter RUT
70-79m² 2299:- Efter RUT
80-89m² 2599:- Efter RUT
90-99m² 2899:- Efter RUT
100-109m² 3199:- Efter RUT
110-119m² 3499:- Efter RUT
120-129m² 3799:- Efter RUT
130-139m² 4099:- Efter RUT
140-149m² 4399:- Efter RUT
150-159m² 4699:- Efter RUT
160-169m² 4999:- Efter RUT
170-179m² 5299:- Efter RUT
180-189m² 5599:- Efter RUT
190m² & uppåt 5699:- +20:-/m² Efter RUT

Kostnad på 99 Kr för Resa/Städmaterial tillkommer på fakturan

TILLÄGGSTJÄNSTER
Vattenlås 199:- Efter RUT
Avfrostning frys 199:- Efter RUT
Vanlig balkong 249:- Efter RUT
Inglasad balkong 299:- Efter RUT
Vind/Källare 349:- Efter RUT
Möbelavtorkning 399:- Efter RUT

 

BOKA Flyttstädning

Hur boka Flyttstädning Villa Pris hos Levido Flytt & Städ?

Att boka flyttstädning med oss på Levido Flytt & Städ är enkelt och smidigt. Vår hemsida har lätta bokningsformulär där du snabbt kan fylla i dina uppgifter och boka en tid som passar dig. Här är några enkla steg för att boka:

 1. Besök vår hemsida: Gå till vår hemsida och fyll i vårt bokningsformulär med dina uppgifter.
 2. Få en offert: Vi skickar en offert baserat på dina specifika behov och vårt fasta pris för flyttstädning.
 3. Bekräfta bokningen: När du är nöjd med offerten kan du bekräfta bokningen och vi kommer att reservera din tid.
 4. Luta dig tillbaka: Vi tar hand om resten! Vår erfarna personal kommer att utföra flyttstädningen enligt högsta standard, så att du kan fokusera på andra delar av din flytt.

Välkommen till Levido Flytt & Städ – din pålitliga partner för flyttstädning till villa pris! Kontakta oss idag för att få en offert och upplev skillnaden med professionell och prisvärd flyttstädning.

Hur man städar en toalett

20 May 2024

Hur man städar en toalett: en komplett guide

Att städa toaletten är en av de mindre glamorösa hushållssysslorna, men det är en viktig uppgift för att hålla hemmet fräscht och hygieniskt. I denna guide kommer vi att gå igenom steg för steg hur man städar en toalett effektivt och grundligt. Vi kommer även att dela med oss av några tips och tricks för att göra arbetet lättare.

Steg 1: Förberedelser

Innan du börjar städa toaletten, se till att du har alla nödvändiga rengöringsmaterial till hands. Du behöver:

 • Gummihandskar
 • Toalettborste
 • Rengöringsmedel för toalett
 • Desinfektionsmedel
 • Pappershanddukar eller trasor
 • Skrubbsvamp
 • Badrumsrengöringsspray

Steg 2: Börja med utsidan

Börja med att rengöra utsidan av toaletten. Spraya badrumsrengöringsspray på tanken, sitsen och basen av toaletten. Låt medlet verka i några minuter innan du torkar av med en trasa eller pappershanddukar. Glöm inte att rengöra spolkedjan eller spak, där mycket smuts och bakterier kan samlas.

Steg 3: Rengör insidan av toalettstolen

Nu när utsidan är ren, är det dags att fokusera på insidan. Applicera toalettens rengöringsmedel runt kanten av toalettstolen och låt det verka i några minuter. Använd toalettborsten för att skrubba noggrant, särskilt under kanten där mycket smuts kan samlas. Spola sedan toaletten för att skölja bort rengöringsmedlet och smutsen.

Steg 4: Desinficera

För att säkerställa att toaletten är helt ren och fri från bakterier, använd ett desinfektionsmedel. Spraya eller applicera desinfektionsmedel på både insidan och utsidan av toaletten och låt det verka enligt anvisningarna på förpackningen. Torka av med en ren trasa eller pappershandduk.

Steg 5: Extra tips för hur man städar en toalett

För att göra städningen enklare och mer effektiv, här är några extra tips:

 • Använd en skrubbsvamp för att rengöra svåråtkomliga områden.
 • Tvätta gummihandskarna efter varje användning för att undvika spridning av bakterier.
 • För en fräsch doft, kan du tillsätta några droppar eterisk olja i toalettvattnet.
 • Rengör regelbundet för att undvika uppbyggnad av smuts och kalk.

Sammanfattning

Att veta hur man städar en toalett på rätt sätt är viktigt för att hålla ditt badrum hygieniskt och fräscht. Genom att följa dessa steg och använda rätt rengöringsprodukter kan du säkerställa att din toalett är ren och fri från bakterier. Kom ihåg att regelbunden rengöring gör uppgiften lättare och ditt hem mer inbjudande.

Hoppas denna guide har gett dig de verktyg du behöver för att effektivt städa din toalett. Lycka till med städningen!

Hur man rengör träpersienner lätt

20 May 2024

Hur man rengör träpersienner lätt: En steg-för-steg-guide

Att ha träpersienner i ditt hem ger en elegant och naturlig känsla, men de kräver också regelbunden rengöring för att behålla sitt vackra utseende. Många tror att det är svårt och tidskrävande att hålla träpersienner rena, men med rätt teknik kan det vara både enkelt och snabbt. I denna guide går vi igenom hur man rengör träpersienner lätt.

Hur man rengör träpersienner lätt

Förberedelser

Innan du börjar rengöra dina träpersienner, se till att du har följande material till hands:

 • En mjuk trasa eller mikrofiberduk
 • En dammborste eller dammvippa
 • En hink med ljummet vatten
 • Mild såpa eller trärengöringsmedel
 • En torr trasa

Steg 1: Dammtorka persiennerna

Första steget i att rengöra träpersienner lätt är att damma av dem. Använd en dammborste eller en mikrofiberduk för att försiktigt torka av varje lamell. Arbeta uppifrån och ned för att undvika att damm faller på redan rengjorda ytor.

Steg 2: Rengör med ljummet vatten

Fyll en hink med ljummet vatten och tillsätt några droppar mild såpa eller trärengöringsmedel. Doppa en mjuk trasa i vattnet och vrid ur den ordentligt så att den är fuktig men inte blöt. Torka av varje lamell med trasan, igen från topp till botten. Se till att undvika att träet blir för blött, då det kan skadas av överdriven fukt.

Steg 3: Torka av med en torr trasa

Efter att du har torkat av alla lameller med den fuktiga trasan, använd en torr trasa för att torka bort överflödig fukt. Detta steg är viktigt för att förhindra vattenskador och för att ge persiennerna en fin, ren yta.

Tips för att hålla träpersienner rena längre

För att minimera behovet av djupgående rengöring och för att hålla dina träpersienner i bästa skick:

 • Damma av dem regelbundet, helst en gång i veckan.
 • Använd alltid en mjuk trasa eller dammvippa för att undvika repor.
 • Undvik att använda starka kemikalier som kan skada träet.

Genom att följa dessa enkla steg och tips kan du säkerställa att dina träpersienner förblir rena och vackra. Att veta hur man rengör träpersienner lätt sparar tid och ansträngning, samtidigt som du förlänger livslängden på dina persienner.

Kom ihåg att regelbunden underhåll är nyckeln till att bevara dina träpersienners skönhet. Med dessa tips i åtanke kan du nu rengöra dina träpersienner lätt och njuta av deras naturliga elegans i många år framöver.

Hur får man bort bränd lukt

20 May 2024

Hur får man bort bränd lukt: en guide för ett fräscht hem

Att råka bränna mat eller något annat i hemmet kan vara frustrerande, särskilt när den brända lukten sprider sig och vägrar försvinna. I denna bloggpost kommer vi att utforska effektiva metoder för att få bort bränd lukt och återställa fräschören i ditt hem.

Hur får man bort bränd lukt

1. Ventilation är nyckeln

Det första steget för att bli av med bränd lukt är att ventilera ditt hem ordentligt. Öppna alla fönster och dörrar för att skapa korsdrag. Detta hjälper till att snabbt sprida ut lukten. Använd fläktar om möjligt för att påskynda processen.

2. Rengör området noggrant

När du har ventilerat, är det viktigt att rengöra det område där lukten kommer ifrån. Om det är köket, skrubba spisen och alla ytor med ett milt rengöringsmedel. Kasta bort bränd mat och rengör sopbehållaren noggrant.

3. Använd naturliga luktsanerare

För att neutralisera bränd lukt kan du använda naturliga luktsanerare som ättika, bikarbonat och citron. Här är några metoder du kan prova:

 • Ättika: Placera skålar med ättika runt i rummet. Ättikan absorberar och neutraliserar den brända lukten.
 • Bikarbonat: Strö bikarbonat på möbler och mattor, låt det verka några timmar och dammsug sedan upp det.
 • Citron: Koka vatten med citronskivor på spisen. Ångan hjälper till att sprida en fräsch doft i rummet.

4. Använd luftrenare och doftspray

Om naturliga metoder inte räcker till, kan du använda kommersiella luftrenare och doftsprayer. Välj produkter som är specifikt utformade för att eliminera dålig lukt snarare än att bara maskera den.

5. Tvätta textilier och möbler

Textilier som gardiner, kuddar och kläder kan absorbera bränd lukt. Tvätta dessa i tvättmaskinen med ett starkt tvättmedel. För möbler, använd en ångtvätt eller ett specifikt rengöringsmedel för att djuprengöra tyget.

6. Byt ut luftfilter

Om du har luftkonditionering eller en luftfuktare, byt ut filtren regelbundet. Gamla filter kan hålla kvar brända lukter och fördela dem runt i hemmet.

7. Sätt upp luktabsorberande material

Aktivt kol är utmärkt för att absorbera dålig lukt. Placera små påsar med aktivt kol i rummet, eller använd kommersiella produkter som innehåller aktivt kol.

Att veta hur man får bort bränd lukt kan göra en stor skillnad i att hålla ditt hem fräscht och inbjudande. Genom att följa dessa enkla steg kan du snabbt och effektivt eliminera brända lukter och återställa en behaglig atmosfär i ditt hem. Kom ihåg att agera snabbt när olyckan är framme för att minimera lukten så mycket som möjligt.

Hur får man bort lukt från avlopp

20 May 2024

Hur får man bort lukt från avlopp?

Att upptäcka en obehaglig lukt från avloppet kan vara både störande och frustrerande. Lukten kan komma från köket, badrummet eller till och med tvättstugan. Den goda nyheten är att det finns flera effektiva metoder för att bli av med den oönskade lukten. I denna bloggpost kommer vi att gå igenom steg för steg hur man får bort lukt från avlopp.

Hur får man bort lukt från avlopp

Vanliga orsaker till lukt från avlopp

Först och främst är det viktigt att förstå varför avloppslukten uppstår. Några vanliga orsaker inkluderar:

 • Uttorkade vattenlås: Vattenlåset hindrar avloppsgaser från att komma upp i hemmet. Om vattenlåset torkar ut, kan gaserna tränga igenom.
 • Ansamling av smuts och fett: Matrester, fett och andra partiklar kan fastna i rören och börja ruttna.
 • Bakterietillväxt: Fuktiga miljöer i rören är perfekta för bakterietillväxt som kan orsaka dålig lukt.
 • Skador på rören: Sprickor eller skador i rören kan leda till läckage av avloppsvatten som avger lukt.

Steg för att få bort lukt från avlopp

1. Rengöring med hemlagade lösningar

En av de enklaste metoderna för att få bort lukt från avlopp är att använda ingredienser som ofta finns i köket.

Bakpulver och ättika:

 • Häll en kopp bakpulver i avloppet.
 • Följ upp med en kopp ättika.
 • Låt blandningen bubbla och verka i cirka 15 minuter.
 • Skölj med varmt vatten.

Salt och kokande vatten:

 • Häll en halv kopp salt i avloppet.
 • Följ upp med en kanna kokande vatten.
 • Detta hjälper till att bryta ner fett och andra avlagringar.

2. Använd en avloppsrensare

Om de hemlagade lösningarna inte fungerar kan du prova en kommersiell avloppsrensare. Välj en produkt som är säker för dina rör och följ instruktionerna noga.

3. Kontrollera och rengör vattenlåset

Ett vattenlås som har torkat ut eller är fullt av smuts kan orsaka dålig lukt. Skruva loss vattenlåset och rengör det grundligt. Fyll sedan vattenlåset med vatten igen för att säkerställa att det fungerar korrekt.

4. Rengöring av avloppsrören

En djupare rengöring av rören kan behövas om lukten kvarstår. Du kan använda en avloppsorm eller anlita en professionell rörmokare för att göra detta.

5. Förebyggande åtgärder

För att undvika att lukten återkommer är det bra att genomföra regelbunden underhåll av dina avlopp.

 • Skölj avloppet regelbundet med varmt vatten.
 • Undvik att hälla fett eller olja i avloppet.
 • Använd en sil för att fånga upp matrester i köksavloppet.
 • Kontrollera vattenlåsen regelbundet och fyll dem med vatten om de torkar ut.

Sammanfattning

Lukt från avlopp kan vara ett tecken på smutsiga rör, bakterietillväxt eller problem med vattenlåset. Genom att följa de ovanstående stegen kan du effektivt få bort lukt från avlopp och förhindra att den återkommer. Oavsett om du väljer hemlagade lösningar eller kommersiella produkter, är regelbundet underhåll nyckeln till fräscha och luktfria avlopp.

Hur får man bort dålig lukt på kläder

20 May 2024

Hur får man bort dålig lukt på kläder?

Dålig lukt på kläder är ett vanligt problem som många av oss stöter på. Det kan bero på olika faktorer som svett, matlagningsos, rök eller andra obehagliga dofter. Men hur får man bort dålig lukt på kläder på ett effektivt sätt? I den här bloggen kommer vi att dela med oss av några användbara tips och knep för att fräscha upp dina plagg.

Hur får man bort dålig lukt på kläder

Tvätta med bikarbonat

En av de mest effektiva metoderna för att få bort dålig lukt på kläder är att använda bikarbonat. Bikarbonat är känt för sina luktreducerande egenskaper och är ett utmärkt naturligt rengöringsmedel. Följ dessa steg:

 1. Lägg till bikarbonat i tvättmaskinen: Strö cirka en halv kopp bikarbonat direkt i tvättmaskinens trumma tillsammans med dina illaluktande kläder.
 2. Tvätta som vanligt: Starta tvättmaskinen och tvätta kläderna enligt plaggets anvisningar.
 3. Upprepa vid behov: Om lukten fortfarande finns kvar efter en tvätt, kan du upprepa processen.

Använd vitvinsvinäger

Vitvinsvinäger är ett annat fantastiskt naturligt medel för att få bort dålig lukt på kläder. Det fungerar som en naturlig deodorant och mjukgörare.

 1. Blötlägg kläderna: Blanda en del vitvinsvinäger med fyra delar vatten och låt kläderna blötläggas i lösningen i cirka 30 minuter.
 2. Tvätta som vanligt: Efter blötläggningen, tvätta kläderna i tvättmaskinen som vanligt.
 3. Torka utomhus: För bästa resultat, låt kläderna torka utomhus i solen. Solens UV-strålar hjälper till att döda eventuella kvarvarande bakterier och fräschar upp kläderna ytterligare.

Lufta kläderna

Ibland kan det räcka med att bara vädra kläderna för att bli av med dålig lukt. Häng kläderna utomhus på en plats med god luftcirkulation och låt dem luftas i några timmar. Detta är särskilt effektivt för kläder som inte kan tvättas ofta, som ytterkläder eller jeans.

Använd eteriska oljor

Eteriska oljor är inte bara bra för att tillföra en fräsch doft, utan vissa oljor, som tea tree-olja, har också antibakteriella egenskaper.

 1. Tillsätt i tvätten: Lägg några droppar eterisk olja, såsom lavendel eller tea tree, i tvättmaskinen tillsammans med tvättmedlet.
 2. Spraya på kläderna: Blanda några droppar eterisk olja med vatten i en sprayflaska och spraya lätt på kläderna innan du tvättar dem.

Förebygg dålig lukt

För att undvika dålig lukt på kläder i framtiden, kan du vidta några förebyggande åtgärder:

 • Tvätta kläder regelbundet: Låt inte svettiga eller smutsiga kläder ligga för länge innan de tvättas.
 • Använd deodorant: Applicera deodorant på huden för att minska svettlukt på kläderna.
 • Förvara kläder på rätt sätt: Häng upp kläderna på en plats med god ventilation och undvik att förvara dem i fuktiga områden.

Att få bort dålig lukt på kläder behöver inte vara en svår uppgift. Genom att använda dessa enkla men effektiva metoder kan du se till att dina kläder alltid luktar fräscht och rent. Testa några av dessa tips nästa gång du står inför frågan "hur får man bort dålig lukt på kläder" och njut av resultatet!

Hur får man bort dålig lukt i källare

20 May 2024

Hur får man bort dålig lukt i källare

Att ha en källare som luktar illa är ett vanligt problem som många husägare stöter på. Dålig lukt i källare kan vara både obehagligt och svårt att bli av med, men det finns flera effektiva metoder för att lösa detta problem. I denna bloggtext går vi igenom steg för steg hur man får bort dålig lukt i källare.

Hur får man bort dålig lukt i källare

Identifiera orsaken till den dåliga lukten

Det första steget för att få bort dålig lukt i källare är att identifiera orsaken. Några vanliga källor till dålig lukt inkluderar:

 • Fukt och mögel: Källare är ofta fuktiga, vilket kan leda till mögelväxt.
 • Stående vatten: Vattenläckor eller dålig dränering kan skapa en miljö där dålig lukt trivs.
 • Gammal mat eller organiskt material: Om gamla matvaror eller organiskt material lämnats kvar kan det orsaka en obehaglig lukt.

Åtgärder för att få bort dålig lukt i källare

När du har identifierat orsaken till den dåliga lukten, kan du vidta åtgärder för att bli av med den. Här är några effektiva metoder:

1. Rengöring och sanering

En noggrann rengöring av källaren är avgörande för att få bort dålig lukt. Använd ett starkt rengöringsmedel och skrubba alla ytor, inklusive väggar, golv och tak. Glöm inte att rengöra möbler och andra föremål som kan ha absorberat lukten.

2. Fuktbekämpning

För att förhindra att fukt och mögel återkommer är det viktigt att hålla källaren torr. Här är några tips:

 • Använd avfuktare: En avfuktare kan hjälpa till att hålla luftfuktigheten på en låg nivå.
 • Förbättra ventilationen: Se till att källaren är välventilerad genom att öppna fönster eller använda fläktar.
 • Isolera rör och väggar: Genom att isolera rör och väggar kan du minska risken för kondens och fuktuppbyggnad.

3. Användning av luktsanerande medel

Det finns flera produkter på marknaden som är speciellt utformade för att neutralisera dålig lukt. Här är några exempel:

 • Aktivt kol: Aktivt kol är känt för sin förmåga att absorbera lukt.
 • Bikarbonat: Strö bikarbonat på ytor där lukten är som värst och låt det verka innan du dammsuger upp det.
 • Vinäger: En skål med vinäger kan hjälpa till att neutralisera lukter i luften.

4. Förebyggande åtgärder

För att undvika att dålig lukt återkommer är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder:

 • Regelbunden rengöring: Håll källaren ren och fri från skräp.
 • Kontrollera för läckor: Inspektera regelbundet källaren för eventuella vattenläckor och åtgärda dem omedelbart.
 • Förvara mat och organiskt material ordentligt: Se till att matvaror och annat organiskt material är korrekt förvarade och inte lämnas att ruttna.

Sammanfattning

Att få bort dålig lukt i källare kan kräva lite arbete, men genom att följa dessa steg kan du effektivt bli av med problemet. Börja med att identifiera orsaken till lukten, rengör noggrant, bekämpa fukt och använd luktsanerande medel. Glöm inte att vidta förebyggande åtgärder för att hålla din källare fräsch och luktfri i framtiden. Med rätt metod kan du få bort dålig lukt i källare och njuta av en friskare inomhusmiljö.

Hur luktar mögel i kläder

20 May 2024

Hur luktar mögel i kläder och hur kan du bli av med det?

Att upptäcka mögel i kläder är inte bara obehagligt, det kan också vara en hälsorisk. Men hur luktar mögel i kläder egentligen? Och vad kan du göra för att bli av med det? I den här artikeln ska vi utforska dessa frågor och ge dig praktiska tips för att hantera mögel i dina kläder.

Hur luktar mögel i kläder

Vad är mögel och varför växer det i kläder?

Mögel är en typ av svamp som trivs i fuktiga och varma miljöer. När kläder blir fuktiga och inte torkar ordentligt, skapas en perfekt miljö för mögel att växa. Det kan ske i allt från träningskläder som ligger kvar i en sportväska till handdukar som hänger för tätt i badrummet.

Hur luktar mögel i kläder?

Hur luktar mögel i kläder? Mögel har en mycket distinkt och obehaglig lukt som ofta beskrivs som jordig, unken eller liknande lukten av fuktig källare. Denna lukt kan vara svår att missa och är ett tydligt tecken på att dina kläder har blivit angripna av mögel. Om du känner denna lukt i dina kläder är det viktigt att agera snabbt för att förhindra att mögelsporerna sprider sig och orsakar ytterligare skador.

Hur blir du av med mögellukt i kläder?

För att bli av med mögellukt i kläder behöver du följande steg:

 1. Tvätta kläderna ordentligt: Använd varmt vatten och ett starkt tvättmedel. Välj gärna ett tvättmedel med antibakteriella egenskaper.
 2. Tillsätt vinäger eller bikarbonat: Båda dessa ämnen kan hjälpa till att neutralisera mögellukten. Tillsätt en kopp vitvinsvinäger eller en halv kopp bikarbonat till tvätten.
 3. Sola kläderna: Solens UV-strålar kan hjälpa till att döda mögelsporer. Häng kläderna ute i solen så länge som möjligt.
 4. Använd eteriska oljor: Eteriska oljor som tea tree eller lavendel har svampdödande egenskaper och kan hjälpa till att eliminera lukten.

Förebyggande åtgärder

För att undvika framtida mögelproblem i dina kläder, följ dessa förebyggande åtgärder:

 • Håll kläder torra: Se till att alltid torka kläder helt innan du lägger dem i garderoben.
 • Undvik fuktiga miljöer: Förvara inte kläder i fuktiga utrymmen som källare eller ouppvärmda utrymmen.
 • Lufta kläder regelbundet: Ge dina kläder möjlighet att andas genom att inte packa garderoben för tätt.

Hur luktar mögel i kläder? Det är en distinkt, jordig och unken lukt som signalerar att svamp har börjat växa på dina kläder. Genom att följa de ovanstående stegen kan du effektivt bli av med mögellukt och förhindra att den återkommer. Genom att vara proaktiv och ta hand om dina kläder kan du undvika de obehag och potentiella hälsorisker som mögel medför.

Genom att följa dessa råd kan du hålla dina kläder fräscha och fria från mögel. Kom ihåg att snabb åtgärd är nyckeln för att lyckas med att bekämpa mögel effektivt.

Hur luktar elbrand

20 May 2024

Hur Luktar Elbrand? En viktig guide för att upptäcka Elektriska Problem

Att känna igen tecken på en elbrand kan vara avgörande för att förhindra allvarliga skador och hålla ditt hem säkert. Men hur luktar elbrand egentligen? I denna guide kommer vi att utforska de olika dofterna och andra indikatorer som kan tyda på att en elbrand är på väg att uppstå, samt ge råd om vad du bör göra om du misstänker att det finns ett problem.

Hur luktar elbrand

Vanliga tecken på en Elbrand

Bränd plast eller gummi

Ett av de mest igenkännliga tecknen på en elbrand är lukten av bränd plast eller gummi. Elektriska komponenter som överhettas kan smälta och avge en stark, obehaglig lukt. Om du någon gång har luktat på en trasig elektrisk apparat, vet du hur distinkt denna doft kan vara.

Bränd metall

En annan vanlig doft vid elbrand är bränd metall. När metallkomponenter i ledningar eller kontakter överhettas, kan de börja brinna och avge en skarp, metallisk lukt. Denna lukt kan vara mindre uppenbar än bränd plast men är ändå ett viktigt varningstecken.

Ozondoft

Hur luktar elbrand i sina tidiga stadier? I vissa fall kan du känna en svag ozondoft, vilket kan tyda på att det finns gnistor eller elektriska utsläpp som inte syns. Ozon har en skarp, något sötaktig lukt som kan vara svår att identifiera om du inte är bekant med den.

Vad du ska göra om du luktar Elbrand

Stäng av strömmen

Om du märker någon av dessa lukter, är det första steget att stänga av strömmen till det område där du misstänker att problemet finns. Detta kan förhindra att en liten överhettning eskalerar till en allvarlig brand.

Inspektera apparater och ledningar

Gå igenom dina elektriska apparater och ledningar för att se om du kan identifiera källan till lukten. Leta efter tecken på smält plast, brända fläckar eller annan skada. Om du hittar något misstänkt, bör du undvika att använda den enheten tills en professionell elektriker har undersökt den.

Kontakta en elektriker

Om du inte kan hitta källan till lukten eller om problemet verkar allvarligt, bör du kontakta en professionell elektriker. De har verktygen och kunskapen som krävs för att diagnostisera och åtgärda elektriska problem säkert.

Förebyggande åtgärder

Regelbunden inspektion

En av de bästa sätten att förhindra elbränder är att regelbundet inspektera dina elektriska system och apparater. Detta inkluderar att kontrollera ledningar för slitage, byta ut gamla eller skadade apparater och se till att alla elektriska installationer följer aktuella säkerhetsstandarder.

Använd kvalitetsutrustning

Använd alltid elektriska komponenter och apparater av hög kvalitet från betrodda tillverkare. Billiga eller undermåliga produkter kan vara mer benägna att överhettas och orsaka brand.

Installera brandvarnare

Se till att du har fungerande brandvarnare i ditt hem, särskilt nära sovrum och i köket. Dessa kan ge en tidig varning om något skulle gå fel och kan vara livräddande.

Hur luktar elbrand? Det kan variera från bränd plast och gummi till en skarp metallisk lukt eller en svag ozondoft. Att vara medveten om dessa tecken och agera snabbt kan hjälpa till att förhindra allvarliga skador. Genom att vidta förebyggande åtgärder och veta hur man reagerar på misstänkta lukter, kan du skydda ditt hem och din familj från faran med elbränder.

Att förstå och kunna identifiera lukten av en elbrand är en viktig färdighet som alla hushåll bör ha. Håll dig säker och tveka inte att söka professionell hjälp om du misstänker att något är fel med ditt elektriska system.

Hur luktar död mus i väggen

20 May 2024

Vad ska du göra när det luktar död mus i väggen?

Att upptäcka en obehaglig lukt som påminner om en död mus i väggen är aldrig trevligt. Det kan snabbt förvandla ett annars mysigt hem till en plats där man knappt vill vistas. Men oroa dig inte, det finns lösningar på detta problem. I denna bloggtext kommer vi att gå igenom vad du kan göra när du märker att det luktar död mus i väggen och hur du kan förebygga att det händer igen.

Hur luktar död mus i väggen

Identifiera lukten

Först och främst måste du vara säker på att det verkligen är en död mus i väggen som orsakar lukten. Den karakteristiska lukten av en död gnagare är ofta stark och obehaglig, och den tenderar att bli värre med tiden. Andra källor till dålig lukt kan inkludera mögel, fuktproblem eller till och med en död fågel i skorstenen.

Lokalisera källan

När du har fastställt att lukten kommer från en död mus i väggen är nästa steg att lokalisera var den döda musen kan befinna sig. Försök att följa lukten till den punkt där den är som starkast. Det kan vara till hjälp att tänka på var du tidigare har sett eller hört musaktivitet. Möss tenderar att röra sig längs väggar och genom små hål och sprickor.

Åtgärder för att ta bort lukten

När du har lokaliserat den troliga platsen för den döda musen i väggen, är det dags att ta bort den. Detta kan vara lite knepigt eftersom du kanske behöver göra ett hål i väggen för att nå kadavret. Här är några steg du kan följa:

 1. Förbered verktygen: Du kommer att behöva handskar, en mask, en ficklampa, en såg eller en borr, och påsar för att slänga den döda musen.
 2. Gör ett litet hål: Om du är säker på platsen, gör ett litet hål i väggen för att inspektera området med en ficklampa.
 3. Ta bort musen: När du hittar den döda musen, använd handskarna för att försiktigt ta bort den och placera den i en plastpåse.
 4. Rengör området: Desinficera området runt där musen låg för att ta bort eventuella bakterier och kvarvarande lukt.

Förebygga framtida problem

För att undvika att det luktar död mus i väggen igen, bör du ta några förebyggande åtgärder. Här är några tips:

 • Tät alla hål och sprickor: Gnagare kan ta sig in genom mycket små öppningar, så det är viktigt att täta alla potentiella ingångar.
 • Håll hemmet rent: Gnagare lockas av mat och sopor. Se till att hålla ditt hem rent och förvara mat i slutna behållare.
 • Använd fällor och avskräckningsmedel: Placera musfällor i områden där du har sett musaktivitet och använd avskräckningsmedel för att hålla möss borta.

Att hantera en död mus i väggen kan vara en obehaglig upplevelse, men genom att följa dessa steg kan du effektivt ta bort lukten och förebygga framtida problem. Om du känner att det luktar död mus i väggen, tveka inte att agera snabbt för att undvika långvariga luktproblem och potentiella hälsorisker. Med rätt åtgärder kan du återställa ditt hem till en fräsch och trivsam plats.

← Äldre inlägg

Kontakta oss via formulär nedan:Facebook#

foretagsbloggar.nu

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.

>Boka Flyttstäd i Stockholm